COVID

Σύμφωνα με την νομοθεσία, τα μαθήματα του εξαμήνου 2021Β, θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, δηλαδή με φυσική παρουσία στο ΙΕΚ, καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών. Η προσέλευση των καταρτιζόμενων και των εκπαιδευτών στο ΙΕΚ, θα επιτρέπεται εφόσον διαθέτουν:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή  Πιστοποιητικό νόσησης ή
-Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, 48 ωρών (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα (προ Τρίτης και Παρασκευής) με δαπάνη τους. Σε περίπτωση απουσίας την ημέρα επίδειξης του αποτελέσματος του τεστ, αυτό θα προσκομίζεται την επόμενη ημέρα. (Εκτός από την πρώτη μέρα που το τεστ θα γίνει μέχρι 48 ώρες πριν)


 

Τηρούνται γενικά μέτρα προστασίας, όπως 

1. Μάσκες

2. Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, 

3. Συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής χεριών 

4. Συχνός αερισμός χώρων

5.  Σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση.



Δωρεάν RAPID TESTS στις παρακάτω τοποθεσίες (βεβαίωση παίρνουν μόνο οι εμβολιασμένοι):

  1. Ρέθυμνο, Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου, Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, Καλλιθέα, 09:00-14:00
  2. Ρέθυμνο, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου, Ρέθυμνο, 09:00-14:00
  3.  ΠΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ. Ιατρεία ΠΕΔΥ, Ρέθυμνο. 2831036292. Μοάτσου Θ. 19



Για τους καταρτιζόμενους που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω, θα απαγορεύεται η είσοδος, ενώ για τους εκπαιδευτές, θα αποτελεί αιτία καταγγελίας της σύμβασης.

Οι πρακτικά ασκούμενοι και οι καταρτιζόμενοι σε χώρους εργασίας, τηρούν τα μέτρα που εφαρμόζονται και ισχύουν για τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας. Ειδικότερα, για τις δομές υγείας τηρούν υποχρεωτικά τις οδηγίες και τις κείμενες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας.

Εκπαιδευτικές εκδρομές, μετακινήσεις, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις και τελετές, επιτρέπονται και πραγματοποιούνται, λαμβανομένων υπόψη πάντοτε και των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν και εντός του πλαισίου που θα καθορίζεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις κάθε φορά.